Hur svårt kan det vara? header image 1

Archives

May 6, 2019 @ 1:48 pm

Emma Jonsteg, arkitekt, om stadsplanering och vad som är vackra hus (S1:E1)

Emma Jonsteg är VD för Utopia Arkitekter och vet mycket väl att god arkitektur inte uppskattas av alla: människor har olika smak och de som dömer ut allt nybyggt med påståenden om att det är "fult och fyrkantigt" eller att allt ser likadant ut kan både ha rätt och fel - samtidigt... Arkitektur och stadsplanering bygger på kunskap och snålhet, snabbhet och annat kan göra att även välplanerade platser fungerar dåligt. Å andra sidan kan även välplanerade och välfungerande platser av somliga uppfattas som fula. Om det och mycket annat pratar vi om i detta avsnitt.

http://www.utopia.se

 

Hur svårt kan det vara-podden
- samtal med folk som kan något om sånt du borde undra över
 
(Eller ett korståg mot dumhet och förenklade analyser) 

Det mesta är enklare när man vet hur man ska göra: ändå är det ofta de som vet minst som är mest tvärsäkra. Kan det vara så att tusen år av mänsklig kunskapstörst har fått oss att tro att alla nu vet allt om allt? Har glädjen över att minskad auktoritetstro lett till att alla nu är experter på allt? Kan vi ha skapat ett ”Hur svårt kan det vara-samhälle”?

Borde jag intervjua dig i podden? Eller något annat som borde uppmärksammas? Kanske en person som borde få berätta om sin kunskap? Något som som folk tror är enkelt men som är väldigt komplicerat? Hör av dig till HurSvårtKanDetVara? på Facebook, Twitter eller Instagram eller på hemsidan: hursvårtkandetvara.se Där kan du självklart också läsa mer om podden, hitta länkar och lyssna på andra avsnitt.

Jag som gör podden heter Björn Sundin och är föreläsare, konsult och författare. Läs mer om mig här: bjornsundin.se

Share | Download(Loading)
Hur svårt kan det vara?
Loading Downloads
9Episodes

Following

Followers

Podbean App

Play this podcast on Podbean App